Van’ın Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’ni polis ve özel harekat timleri akşam saatlerinde ablukaya alarak etrafa rastgele ateş açtığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Remzi Özgökçe imc tv’ye telefonla bağlanarak 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1 kişinin de yaralandığını söyledi.

ÇATIŞMALAR BÜYÜYOR!

Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde meydana gelen patlama sonrası çıkan çatışmalar kentteki diğer mahallelere yayıldı. Van'ın bir çok bölgesinde şiddetli patlamalar meydana gelirken, polisler ile YDG-H üyeleri arasında çıkan çatışmalar ise şiddetini arttırıyor.

EDREMİT'TEN ÖLÜ HABERİ GELDİ
Van'ın Edremit İlçesine bağlı Şehit Fırat Mahallesi'nde iddialara göre Vedat Balık isimde bir kişi polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. 19 yaşındaki Balık'ın cenazesi mahalle sakinleri tarafından kaldırılırken, olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi. An itibariyle Balık'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Van Bölge Hastanesi morguna kaldırıldı.

XAÇORT'TA BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI
DİHA'nın haberin göre; Van'ın Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'ni polis ve özel harekat timleri akşam saatlerinde ablukaya alarak ateş açması sonucus bir çocuk babası Mahsun İlkaş (20) isimli kişi karnından aldığı kurşunla ağır yaralanarak, yurttaşlar tarafından hastaneye götürüldü.

Polisler onlarca zırhlı araçla mahallenin giriş çıkışlarını ablukaya alırken mahalle semalarında ise saatlerdir helikopter hareketliliği yaşanıyor. Mahallede sık sık silah ve yoğun patlama sesleri geliyor.

 

vedat-balik.jpg

vedat-balik.JPG

(Foto: WanGundem)

xacort-009.jpg

(Foto: DİHA)

Editör: Wan Haber