WanHaber - ÖZEL

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi 25 Ocak Pazartesi günü ilk etabıyla sezonu açmıştı. Ocak ayının sonuna gelmemize rağmen sezonu ancak açabilen kayak merkezi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden yeni bir duyuru daha yapıldı. Kayak Merkezinin kar yağışı almamasından dolayı pistte açılmalar olduğu belirtildi.

3 GÜNLÜK KAYAK SEZONU

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Pazartesi günü açılışını yaptığımız; Abalı Kayak Merkezimzde hava sıcaklığının artış göstermesi ile birlikte eriyen kar ve yeni bir kar yağışı olmaması nedenyle pistte yer yer açılmalar olmuştur. Bu nedenle kayak merkezimz yeterli miktarda kar yağışı olana kadar hizmete kapatılmştır." denildi.

Türkiye'nin en çok kar yağışı alan kentlerinden olan Van'da kayak merkezinin 3 günde açılıp kapanması, herkeste şaşkınlık yarattı. Her kış kısa süre hizmet veren Abalı Kayak Merkezi'ne yapılan yatırımın boşa gittiği düşünülürken, kayak tesisi yatırımının farklı bir alanda yapılması gerektiği kamuoyunda tartışma konusu hale geldi. 

Editör: Wan Haber