Van Belediye Meclisi, yeni yıldan geçerli olacak şekilde toplu taşıma ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre, özel halk otobüsü ve minibüs şehir içi tam bilet 1.25 liradan 1.40 liraya, kampus tam bilet 1,35 liradan 1,50 liraya yükseltilirken, 1.25 lira olan kampus öğrenci taşıma ücreti ise artırılmadı. 


Van Belediyesi’nin 2013 yılı tarife cetvelleri ile ilgili toplantıları devam ediyor. Dün suya zam konusunu tartışan belediye bugünde “Toplu topluma ücretleri” tartışıldı. Tarife cetvelinde yer alan belediyenin ücretli verdiği hizmetlerde zam yapmayan meclis üyelerinin sadece toplu taşıma ücretlerinde cüzi bir artışa gittiği açıklandı.


Belediye Meclis Başkan vekili Cahit Bozbay, bu yıl içerisinde birçok alanda zam yapılmaması konusunda duyarlılık gösteren meclis üyeleri ve tarife komisyonuna teşekkür etti. Dün yapılan görüşmelerin ardından 2013 yılında geçerli olacak toplu taşıma ücretleri belirlendi. Buna göre, özel halk otobüsü ve minibüs şehir içi tam bilet 1.25 liradan 1.40 liraya, kampus tam bilet 1,35 liradan 1,50 liraya yükseltilirken, 1.25 lira olan kampus öğrenci taşıma ücreti ise artırılmadı.


Engellilerin toplu taşıma araçlarında ücretsiz binmesi ile ilgili önergede bulanan Meclis Üyesi Yıldız Çetin, “Türkiye’nin her yerinde engelliler ücret taşıma araçlarından faydalanabilirken bizde bunun olmaması eksikliktir” dedi. Sözlü olarak yapılan öneri bir sonraki ay meclis toplantısında önerge getirilerek gündeme alınması kararlaştırıldı.


Tarife Komisyon Başkan yardımcısı Rıza Temizer, “Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrası halkımızın her kesimi maddi ve manevi zarar gördü. Genelde önümüze gelen tarifelerin büyük bir bölümünde zam yapmadık. Çünkü halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi.


Son sözü alan Cahit Bozbay ise “Komisyonumuz bu tutumuyla halkını düşünen bir komisyon olduğunu gösterdi. Komisyonun bu duyarlı kararlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından ‘Aile Mezarlığı’ içen 1 metrekareye uygulanan 500 TL’lik fiyatın 5 bin TL’ye çıkarılması önergesi ise meclis tarafından oy birliği ile reddedildi.

Editör: Wan Haber