Van Esnaf Sanayi Kooperatifler Birliği (VESKOB) Başkanı Ömer Doğan, Cumartesi gününden itibaren Van Küçük Sanayi Sitesi’ni kapatacaklarını söyledi.

Açıklama yapan Doğan, şu bilgileri paylaştı:

“Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi olarak yönetim kurulumuzun aldığı kararla, 28.03.2020 tarihinden itibaren ikinci bir karar alınıncaya kadar sanayi sitemizi kapatıyoruz. 103 işletmemiz ve 2000’nin üzerinde çalışanımızla, evimizde kendimizi izole edeceğiz. Cumartesi günü saat 17.00’de site girişinde yapacağımız açıklama ardından esnafımızla birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarımıza destek amaçlı karanfil bırakacağız.” 

Toplu iş yeri kapatma kararlarını Cumartesi günü yapacakları basın açıklamasıyla ilan edeceklerini bildiren site başkanı Ömer Doğan, kapatma kararı için, “Kurumlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz bir destektir” dedi.

Konuya ilişkin kısa bir bilgilendirmede bulunan Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Doğan şunları söyledi: “Hükümetimizin çağrısına cevaben almış olduğumuz bir karardır bu. Çünkü ‘sokağa çıkma yasağınızı kendiniz alın diyor’ biz de bütün esnaf olarak bu çağrıya duyarlılık göstermek için kapatıyoruz. Yönetim kurulumuzun aldığı kararla 28.03.2020 tarihinden itibaren ikinci bir karar alınıncaya kadar sanayi sitemizi kapatıyoruz. 103 işletmemiz ve 2000’iin üzerinde çalışanımızla evimizde kendimizi izole edeceğiz. İlk etapta 10 gün kapatıyoruz, sürece bağlı olarak uzatma veya son verme kararımızı alacağız. Bu durum Türkiye’de bir ilk çünkü toplu iş yeri kapatma kararını ilk alan biziz, yani herhangi bir emir veya talimat gelmeden tamamen kendi inisiyatifimizle kurumlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza destek amacıyla bu kararı aldık.”  Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber