Özellikle Van'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, bu Ramazan ayında da usta eller tarafından yoğurularak satışa hazırlandı.

Gelecek talebe cevap vermek için hazırlık yapan esnaf, salgınla mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, önceden hazırladıkları çiğ köfteleri paketleyerek satışa sunuyor. Ancak çiğ köfteciler, koronavirüsten kaynaklı olarak bu Ramazan ayında çiğ köfteye ilginin azaldığını söylüyor.

PORSİYON FİYATI 2 KATINA ÇIKTI

Uzun yıllardır Van’da lokanta sektöründe hizmet veren ve “Suat Usta” lakabıyla tanınan Suha Et Lokantası sahibi Suat Camuşçu, bu sezon çig köfteye ilginin azaldığını söylerken, çiğ köfte yapımında kullanılan ürünlerin zamlandığını ve bu durumun kendilerine olumsuz yansıdığını söyledi

 İşlerinde durgunluk yaşandığını söyleyen Camuşçu, “Pandemiden dolayı genel anlamda işlerimiz düşük. Geçen yıla göre işlerimiz azaldı. Tabi daha ramazan ayının başındayız, ilerleyen günlerde işlerimiz biraz daha açılır diye düşünüyorum. Kısıtlamalar geldi, servis açmamız kısıtlandı, ürünlerimizi paket çiğ köfte şeklinde satışa sunuyoruz. Çok şükür müşteri geliyor ama geçen yıllara göre işler çok düşük. Çiğ köfte yapımında kullanılan ürünlere de zam geldi, gelen zamlardan dolayı biz de zam yapmak zorunda kaldık. Geçen yıl 5 TL'den sattığımız porsiyonu bu yıl 10 TL'ye çıkardık. Ceviz ve muz katkılı çiğ köftemizi bu yıl da hazırladık. İlerleyen günlerde her yıl olduğu gibi yoğun ilgi görmesini bekliyorum.

Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber