Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, Van Lokantacılar, Fırıncılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil ve İlçe Zabıta Müdürlükleri katıldı.

Toplantıda, lokantalarda fiyat listesi oluşturulması, satılacak olan etin terazi ile tartımı, lokantalara sağlanan ekmek türevi ile unlu mamullerinin takibinin yapılması, kasaplık hizmeti veren işletmelerin fiyat tarifesi asması ve işletmelerin kaldırım işgaline mahal vermeyecek şekilde hizmet vermesi gibi maddeler görüşüldü. 

Maddelerin görüşülmesinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç Ramazan ayı boyunca Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlerini artıracaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Zabıta kentin en önemli denetim mekanizmasıdır. Bu nedenle de halkın sağlığını koruma konusunda Ramazan ayı boyunca vatandaşa hizmet veren fırın, lokanta, market, manavlarımızı düzenli bir şekilde denetleyeceğiz. Aksi durumlarda cezai işlem yetkimizi kullanmaktan da asla çekinmeyeceğiz. Ben şimdiden İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan ayının iyi geçmesinin dileğinde bulunuyorum.” 

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil ise, Van Büyükşehir Belediyesinin ekiplerine teşekkür ederek, “Salgın döneminde kötü bir süreçten geçiyoruz. İnşallah Ramazan ayı halkımıza milletimize sağlık mutluluk getirir. Bizlerde Ramazan Ayı’nda belediye ekipleri ile birlikte el ele vererek beraber çalışırız” ifadelerinin kullandı.

Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.

Editör: Wan Haber