Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi işbirliği ile Van’daki tüm okul servisi yazıhanelerin kaldırılacağı ve servis arabalarının ise bir hafta içerisinde giydirilmeye başlanacağı bildirildi. Eğitim öğretim yılına yeni bir yüz ile birlikte hizmet verecek olan servis minibüslerinin giydirme renklerinin ise turuncu ve mavi olacağı belirtilirken, öğrenci taşıma ücretlerindeki fiyat rayiçlerinin de Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından belirleneceği açıklandı.

“OKUL SERVİSLERİ BİR KAMPÜSTE TOPLANACAK”
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Buradaki amacın tamamen tertipli bir düzenin getirilerek, korsan taşımacılık yapan minibüslerin ayırt edilmesi olduğunu anlatan Aras, “Tüm servis yazıhanelerimiz kaldırılacak. Belediyemiz tüm servis minibüslerinin M plaka minibüsler gibi bir yerden konuşlanmasını istiyor. O yüzden tüm yazıhanelerimiz kalacak. Artık her köşe başında veya mahalle aralarında herhangi bir servis durağımız olmayacak. Bunun için Kale civarında tüm servis araçlarının toplanacağı bir kampus halinde boş bir mekan tutuk. Bununla ilgili gerekli ruhsat izninin çıkmasını bekliyoruz. Belediyemiz tarafından izin verilmesi durumunda hemen çalışmalara başlayacağız. Orayı şuan kiralamış bulunmaktayız. Tüm servis arabaları bir kooperatif adı altında hizmet sunacak. Buradaki kampüsümüzde yıkama, yağlama, gibi bir çok işyeri olacak. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki günlerde izin konusunda bir netlik sağlanacak” dedi.

“ARAÇLARIMIZ TURUNCU VE MAVİ RENKLERLE GİYDİRİLECEK”
Araçların korsan çalışan araçlardan ayırt edilmesi için giydirilmesi çalışmalarıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Aras, “Araçlarımızın giydirilmesi konusunda Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı bize turuncu ve mavi renkleri önerdiler. Bununla ilgili henüz tam bir karar verilmemiş durumda. Ama belediyemizin önerdiği bu iki renk ile tüm servislerimiz giydirilecek. Araçların üzerinde yıldızlarda olacak ve bu yıldızların içerisinde ise öğrenci fotoğrafları yer alacak. Tüm bu çalışmalarımız Van Büyükşehir Belediyemizin koordineli ve önerileri doğrultusunda yürütülmektedir. Bu tür çalışmalar hem halkımıza, hem memleketimize hem de trafik akışının sağlanmasına büyük katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

“ARTIK OKUL SERVİS ÜCRETLERİNİ BELEDİYE BELİRLEYECEK”
Önceki yıllarda okul servis ücretlerini bir üst kuruluşları olan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na dilekçe ile sunduklarını onlarında Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanlığı’na ilettiklerini ve fiyatların buradan çıktığını da sözlerine ekleyen Aras şöyle konuştu;

“Büyükşehir Belediyesi olmamız hasebiyle artık bu ücretleri Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından belirlenecektir. Ücretlendirmenin nasıl ne şekilde neye göre belirleneceği konusunda gerekli çalışmayı yapacaklardır. Tüm bu çalışmalarla daha disiplinli daha sağlıklı ve daha temiz bir hizmet sunma olanağı ortaya çıkmış olacaktır. Böylece korsan olarak çalışanların da önüne geçilmiş olunacaktır. Ayrıca, korsan taşımacılığın önünün kesilmesi için kooperatif olarak Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmelerde tüm okullara yazılar yazılacak. Veliler bu konuda bilgilendirilecek. Çocuklarının S plakası olmayan araçlara verilmemesi konularında uyarı içerikli yazılar okullar aracılığı ile kendilerine bilgi verilecektir.”

Editör: Wan Haber