WanHaber - ÖZEL

Van'da dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu tarafından verilen Kent Meydanı müjdesi hayal oldu.

Van Kent Meydanı projesinin yapılacağı alanda dükanları bulunan esnaflar konuyu Danıştay'a taşımış ve projenin iptalini istemişti. Danıştay flaş bir karar imza atarak gelen başvuruları haklı bulmuş ve Van Kent Meydanı projesini iptal etmişti.

OLAN ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU'NA OLDU

Kent Meydanı projesinin rafa kalkmasıyla birlikte proje için yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu ile Van Müzesi yıkıldığıyla kaldı. Urartular'dan kalma eserlerin sergilendiği Van Müzesi ile bir çok öğrencinin sınıflarını doldurduğu Atatürk İlköğretim Okulu'nun hayata geçirilemeyen Kent Meydanı projesi öncesi bilinçsizce yıkımı gerçekleştirildi. Şimdi ise o yapıların yerinde yeller esiyor. 

ZORLUOĞLU MÜJDE DİYE DUYURMUŞTU

Van'a kazandırılacak Kent Meydanı'nı dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, vatandaşlara 'müjde' adı altında duyurmuştu. Projenin öncesinde yeterli fizibilite çalışmasının yapılmaması projenin çöpe gitmesine sebep olurken Van, bir yatırımdan daha nasibini alamadı. 

Editör: Wan Haber