Sabah saatlerinde öğrenciler sınava girecekleri okullara aileleriyle birlikte geldiler. LYS-4 oturumuna giren öğrenciler, 135 dakika boyunca 90 soruyu cevaplamaya çalıştı. 
YGS’nin ardından üniversite için ikinci aşama olan LYS maratonu ilk oturum sona erdi.

Adaylar iyi bir üniversitede okuyabilmek için LYS-4 sosyal bilimler sınavında ter dökmeye başladı. Tek oturumda uygulanan sınav saat 10. 00’da başladı. 135 dakika sürecek olan sınavda adaylara LYS-4’te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden yöneltilen soruları cevapladı.

-VAN’DA 15 BİN ÖĞRENCİ SINAVDA TER DÖKTÜ
LYS’nin bugünkü oturumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ilk oturumu sıkıntısız bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Van’da bugün toplamda 15 bin öğrencinin LYS’de ter döktüğünü vurgulayan Kırekin, yarın ki ikinci oturumda ise 20 bin öğrencinin sınava gireceğini kaydetti. İlk oturumda sınavların 8 okulda yapıldığını yarın ise 20 okulda gerçekleşeceğini dile getiren Kırekin, “Toplamda 4 oturum olarak gerçekleşecek olan sınavlarımızda iki oturumu da önümüzdeki hafta gerçekleşecektir. Bu 4 oturumda da tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Editör: Wan Haber