Van’da birçok caddede yolların darlığı yetmiyormuş gibi, söz konusu cadde ve yol üzerine kuralsız şekilde park eden araçlar, trafik akışını yavaşlatıyor. Bazı cadde ve sokaklarda 2-3 dakikalık trafik akışının durması uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oluyor.

Vatandaşlar, sürücüler ve esnaflar tek araç parkına müsamaha gösterirken, bazı vurdumduymaz sürücülerin, araçlarını park eden diğer aracın yanına park etmesi, adeta sinirlerin gerilmesine yol açıyor.

Kuralsız şekilde park eden birçok araç sürücüsünün, itiraz eden esnaf, vatandaş veya bir başka sürücüye, ‘İki dakikaya geliyorum’ tarzında söylenmesi ve uzun süre gelmemesi, tartışmalara yol açıyor.

Van’da daha önce defalarca gündeme getirdiğimiz çift araç parkının önüne bir türlü geçilemiyor. Yolun sağ veya sol tarafına park eden aracın hemen yanına bir başka aracın park etmesi, aynı kuralsızlığın yolun karşı tarafında da olması yüzünden trafik adeta felce uğruyor.

Söz konusu kural tanımama alışkanlığının giderilmesi için mutlaka cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini anlatan vatandaşlar, “Özellikle Sıhke Caddesi’nin tek yön olması ile bu kuralsızlık genelde bu caddede oluyor. Aynı zamanda söz konusu kuralsızlık, Urartu Oteli’nden sonra başlayıp Bostaniçi güzergahı olan Çavuşbaşı Caddesi’nde görülüyor. Cezai müeyyide uygulanmadığı takdirde söz konusu sorun bir türlü çözülmez. O yüzden yetkilileri göreve davet ediyoruz” yorumunda bulundular.

Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber