Hz. Ömer Camisi’nde yapılan etkinliğe Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Aytaç, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, ilçe müftüleri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akşam namazından sonra başlayan gece, Evrensel Hafızlar Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Hafız Gürsel Bilmez’in Kur’an tilavetiyle devam etti. Ardından bir konuşma yapan Evrensel Hafızlar Derneği Van Şubesi Başkanı Mecit Bilmez, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir” ayetini anımsatarak, “Evrensel Hafızlar Derneği, Kur’an’a hizmetin bir şeref olduğu inancıyla ülkenin içinde bulunduğu manevi tahribatı önlemek için elini taşın altına koymaya hazır olan insanlarla faaliyetlerini Türkiye genelinde şube ve temsilcilerle sürdürüyor. Hafızlığın, ülkemizde ve İslam dünyasında hak ettiği mertebeye ulaşması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz” dedi.


Van İl müftüsü Nimetullah Arvas ise, Evrensel Hafızlar Derneği yetkililerine tertipledikleri geceden dolayı teşekkür ederek, “Geçmiş bütün peygamberlere Allah’u Teâlâ tarafından mucizeler ikram edilmiş ve o mucizeler o dönemde tesirleri halk eylemiş, daha sonra o mucizeler bitmiştir, son bulmuştur. Ancak Hazreti Muhammed’e (sas) bahşedilen Kur’an mucizesi ebediyete kadar devam edecek. Nitekim Peygamber Efendimiz, sahabelerden birisine ‘bana Kur’an-ı okuyun’ dediğinde, ‘Ya Resulullah, Kur’an size nazil olmuş, biz size nasıl Kur’an-ı okuyacağız’ demişler. Efendimiz buyurdu ki, ‘Ben Kur’an-ı başkasından dinlemekten zevk alıyorum’ demiş” şeklinde konuştu.


Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Aytaç ise, Kur’an-ı Kerim’in hayat kitabı ve evrensel olduğunu belirterek, “En son din İslam dini ve en son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’dir. Dünyada var olan bütün ayrılıklar, dünyada var olan bütün fitneler, dünyada var olan bütün ayrıcıların tedavisi, panzehiri iman kardeşliğidir. Kan kardeşliği değil, ırki kardeşlik değil, Kur’an-ı Hatim dünyanın hangi coğrafi bölgesinde olursa olsun, bir insan eğer inanıyorsa o diğer inananlarla kardeştir. İslam renk farkına bakmaz, ırk farkına bakmaz, zenginlik farkına bakmaz, fakirlik farkına bakmaz, bütün inananlar kadın ve erkek inananlar kardeştir. İnanan erkekler ve inanan kadınlar hepsi bir birinin kardeşidir” diye konuştu. 


Ünlü hafız İshak Danış, Türkiye birincisi hafız Muhammed Sizcan, Bahçesaray Müftüsü hafız Ercan Özelce tarafından okunan Kur’an tilavetiyle etkinlik son buldu.

Editör: Wan Haber