Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi okul yönetimi tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Van Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nedim Cacim ile kentte faaliyet gösteren bir çok berber ve kuaför katıldı. Eğitim merkezinde gördükleri çalışmaları düzenlenen gecede sergileyen bayan ve erkek kuaförler yaptıkları şovlarla adeta birbirleriyle yarıştı. Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Pınar Toksoy ve İrfan Haktanır’ın yıl boyunca gözetimleri altında el becerilerini geliştiren öğrencilerin yaptıkları modeller ise ilginç görüntülere sahne oldu. İlk olarak bayan kuaförlerin sahne aldığı gecede, birbirinden güzel makyaj ve saç modelleri yapılırken, sergilenen hünerler katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı. Alkışların dakikalarca sürdüğü etkinlikte sahneyi daha sonra erkek kuaförler aldı. Onlarda birbirinden değişik saç stilleri ile meslektaşlarını büyülemeye çalıştılar.
 

Şovların sona ermesiyle birlikte geceye emeği geçenlere plaketlerin verilmesinin ardından erkek ve bayan kuaförler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Düzenledikleri gece ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Akdaş, kendilerini sevindiren noktanın öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun bayan ve kız öğrencilerden oluşması olduğunu belirtti. Toplamda 950 öğrencilerinin bulunduğunu ve bölgede cilt bakımın rağbet gören bir meslek haline geldiğini anlatan Akdaş, “Bu alandaki öğrencilerimizin hünerlerini becerilerini göstermelerine imkan tanımak ve onların kendilerine öz güvenlerini kazanmak amacıyla böyle bir faaliyet düzenledik. İşte ailelerine arkadaşlarına bu mesleği tanıtmak ve kendilerini göstermek amacıyla böylesi bir gece düzenledik” dedi. 

""

 

Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Pınar Toksoy ise öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimin yıl boyunca el becerileri konusunda almış oldukları eğitimleri uygulamalı olarak sergilemeleri ve sanatlarını ortaya koymaları açısından böylesi bir geceyi tertipledik. Bütün öğrencilerimiz bu mesleği severek yapıyor ve daha iyi yerlere gelmek için çaba sarf ediyor. Bizde elimizden geldiğince onların önlerini açmaya çalışıyoruz. Her biri kendi dalında ustalaşmış durumda. Ben hepsine başarılar diliyorum” dedi.
 

Erkek kuaförlerden sorumlu öğretmen İrfan Haktanır ise, öğrencilerinin burada kendilerine olan öz güvenleri ile göstermiş oldukları cesaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek başarılar diledi.

Editör: Wan Haber