Kredi geri ödemeleri devam ederken bir süre önce yaptığı açıklamayla ‘kredi geri ödemelerinin ertelendiğini’ belirten ve esnafta büyük bir bilgi karmaşasına sebep olan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, bir gafa daha imza attı. Dün itibari ile hala KOSGEB kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmediği öğrenilirken, VATSO tarafından bastırılan ve piyasaya dağıtılmaya başlanan ‘VİZYON’ Dergisi’nde başyazıyı yazan Nadiroğlu, yazısında KOSGEB kredilerinin ertelendiğinden söz ediyor.
 
 
‘KREDİLERİN GERİ ÖDEME SÜRECİ ERTELENDİ, TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ ALDIK’
 
 
KOSGEB Kredilerinde geri ödeme süreci ertelenmemesine rağmen, Nadiroğlu başyazısının 3. paragrafında kredi geri ödemelerinin ertelendiğini ve bu ertelemeden dolayı da tüm iş dünyasından teşekkür ziyaretleri aldıklarını vurguluyor. Bu durum, zaten kafası karışık olan esnafın durumunu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.
Nadiroğlu, ‘VİZYON’ dergisi başyazısının 3. paragrafında aynen şöyle diyor; “Bugün ekonominin yeni yeni hareketlendiği noktada, kredilerin geri ödeme süreci başlamak üzereyken, tüm iş dünyasını rahatlatmak amacıyla tekrar devreye girdik. Geri ödeme sürecinin ertelenmesiyle birlikte, Van ekonomisinin can damarını oluşturan meslek odaları ve STK’lardan teşekkür ziyaretleri aldık. İşadamlarını mutlu görmek, ticaret ve sanayinin canlanmasını, Van’ın yapılan yardımların ardından, ülke ekonomisine sağladığı katkılarla Türkiye’nin yıldızı olduğunu görmek bizler için yeterli...”
 
Kredilerin geri ödemesinin kesinleşmiş gibi hem sözlü açıklamalarında, hem yazılı açıklamalarında dile getiren Nadiroğlu’nun, bunu neden yaptığı bilinmezken, kredi kullanan yüzlerce esnafın kafasının karışmasına sebep olduğu kesin. 
 
Bu açıklamalardan sonra esnaflar kredi geri ödemelerinin ertelendiğini zannederken, vade günü geçen ödemelerinden dolayı faizle karşı karşıya kalma tehlikesi yaşıyorlar. Oysa son durumu dün itibari ile teyit ettiğimiz yetkililer, kredi geri ödeme süresinin kesinlikle ertelenmediğini ve esnafların mağdur olmaması için vadesi gelmiş kredilerini mutlaka ödemeleri uyarısında bulunuyorlar.
 
 
VATSO’DAN BÜYÜK AYIP!
 
 
Bu arada VATSO kaynakları kullanılarak çıkarılan VATSO VİZYON Dergisi, odaya üye olan kuruluşlara gönderiliyor. Bugüne kadar yapılmamış bir uygulama ile derginin bırakıldığı işyerlerinin adresleri, telefon numaraları da alınıyor. Bu da seçim öncesi hazırlık olarak değerlendiriliyor. Ancak işin ilginç olan tarafı bu değil. VATSO seçimlerine girecek bir diğer aday olan Necdet Takva’nın bir süre önce K Türü Yetki Belgesi operasyonunun ardından ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılmasına rağmen, VİZYON Dergisi’nde operasyona 2 tam sayfa ayrılmış ve her iki sayfayada da Necdet Takva’nın fotoğrafları kullanılmış. Oda organ seçimlerinde rakibi olan Necdet Takva için yapılan bu uygulama çok büyük bir ayıp olarak değerlendirilirken, amacı üyelerini korumak olan VATSO’nun ortada kesinleşmiş hiçbir şey olmamasına rağmen üyelerini afişe etmesi, seçim adına olduğu değerlendirilen böyle bir yolu seçmesi, etik tartışmalarını da beraberinde getirdi.
 
Ayrıca, K Türü Yetki Belgesi Operasyonuyla aynı döneme denk gelen ‘müteahhit’ operasyonunda da, içinde VATBO Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun yakınının da olduğu gruptan ise dergide hiç söz edilmemesi, “Bu neyin ayrımı?” sorularının sorulmasına da sebep oldu.
 
Haber: Umut Tarhan
Editör: Wan Haber