WanHaber - Özel

Çin’den yayılarak tüm Dünya’yı saran korona virüs salgını Türkiye’de de yayılmaya başladı. Şu ana kadar ülke genelinde 359 vaka görülürken 4 kişi de virüsten dolayı hayatını kaybetti.

VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ KENTLER AÇIKLANMADI

Türkiye’de görülen 359 korona vakası ile ilgili hangi şehirlerde olduğu hakkında yetkili makamlardan henüz bir bilgi verilmedi. Korona virüsün ele geçirdiği İran’a sınır olan Van’da ise vatandaşların tedirginliği sürüyor. Ülkeye olan sınır kapısı kapatılsa da vatandaşlar kaçak geçiş yapabilme olasılığı olan mültecilerden dolayı endişe taşıyor.

VALİ BİLMEZ’DEN AÇIKLAMA

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, dün yapılan korona virüse karşı alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıda önemli mesajlar verdi. Vali Bilmez, Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Ülke olarak en az zararla süreci atlatırız inşallah. Tedbirlerimizi elden bırakmayacağız. Hijyen kurallarına uymalıyız, bu konuda vatandaşlarımızı da gerekli şekilde uyarmalıyız. Bireysel temizliğimize dikkat etmeliyiz. Ne ailemizi ne de çevremizi riske atmadan hareket etmeliyiz. Fahiş fiyatlara karşı denetimlerimiz devam ediyor, devam edecektir” Dedi.

“SINIRIMIZDAKİ TEDBİRLERİ SIKI TUTUYORUZ”

Van Valisi Bilmez, vatandaşların duyduğu mülteci endişesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bilmez, “Sınırımızdaki tedbirleri sıkı tutuyoruz” dedi. Bu açıklamanın ardından Van’da yaşayan vatandaşlar bir nebze de olsa ferahladı.

Editör: Wan Haber