Kritik öneme sahip kabine toplantısı nihayetinde bitti ve yurttaşlar kısıtlamaların kalkıp kalmayacağını, ne zaman kalkacağını merakla bekliyor.

Uzun bir müddettir cafe, restoran ile lokantalar kapalı durumdaydı ve paket servis biçiminde faaliyet gösteriyordu. Diğer taraftan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da ne olacağı sorgulanmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Mart ayının ilk kabine toplantısında alınacak kararlar nihayetinde belli oldu.

Sokağa çıkma yasağı, yüz yüze eğitim, kafe ve restoranların açılması, korona aşısı gibi önemli maddelerde toplanan kabine, normalleşme adımların atılacağını önceki toplantıda açıklanmıştı.

1 Mart Kabine Toplantısı Kararları!

Alınan kararlara göre; Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta açıklanan illere göre vaka sayısı baz alınarak belirlenen risk grupları değerlendirilecek.

Okullar Açılıyor Mu?

Van'ın da aralarında olduğu Başta öğrenciler olmak üzere velilerinin de beklemiş olduğu karar nihayetinde geldi.

Düşük ve orta riskli iller de ilave olarak ortaokullar ve liseler de dahil olmak üzere diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde lise sınavları ise yüz yüze olacak.

Restoran Ve Kafeler Açılacak Mı?

Lokanta, kafeterya, Restoran gibi işyerleri çok yüksek riskli iller dışında sabah 07:00 ile Akşam 19:00 saatleri arasında %50 kapasite biçiminde faaliyetlerini sürdürebilir.

Diğer taraftan Van ili başta olmak üzere halı saha ile havuz gibi sosyal tesisler ya da alanlar, düşük riskli illerde Saat sabah 09.00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek.

Editör: Wan Haber