WanHaber - ÖZEL

Van’ın Gevaş İlçesi’nde Artos Dağı eteklerinde yer alan Abalı Kayak Tesisleri’nde halen sezon açılamadı. Van’da yağan kar yağışıyla birlikte hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar kayak yapmak için Abalı Kayak Merkezi’nin açılmasını bekliyor. Whatsapp İhbar Hattımıza gelen fotoğraflarda bölgeye yoğun kar yağışının geldiği belgelenirken Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yeteri kadar karın olmadığını savunuyor.

TESİSİN NE İŞLEVE SAHİP OLDUĞU SORGULANIYOR!

Vatandaşlar yoğun şekilde kar yağmasına rağmen bir türlü açılamayan Abalı Kayak Tesisleri ile ilgili tepkilerini dile getirerek tesisin ne işleve sahip olduğunu sorgulamaya başladılar. WanHaber Whatsapp İhbar Hattı’na gelen fotoğraflarda ise bölgede yeteri miktarda kar yağışının olduğu net bir şekilde gözleniyor.

 

1-673.jpg

 

TEKNİK BİR SORUN YOKMUŞ!

Konu ile ilgili bilgilerine başvurduğumuz Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri Abalı Kayak Tesisleri’nde teknik bir sıkıntının olmadığını belirtirlerken, yeteri kadar kar yağışının olmayışından dolayı sezonun açılmadığını belirttiler. Tesisin ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

 

2-20200118174900.jpg

 

YETKİLİLERİN HABERİ YOK MU?

Vatandaşlar tarafından Abalı Kayak Tesisleri’nden gönderilen fotoğraflarla birlikte bölgede kar kalınlığının 40 santimetre civarı olduğu görülüyor. Yetkililerin ise yeteri kadar kar yağışının olmadığını söylemesi, “Tesisten haberleri yok mu?” sorusunu akıllara getirdi. Van turizmine büyük katkı sağlayacağı hayal edilen Abalı Kayak Tesisi’nin son durumu yetkililerdeki vurdum duymazlığı bir kez daha gözler önüne serdi.

3-20200118174900.jpg

4-20200118174900.jpg

Editör: Wan Haber