Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı, Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından birçok okul kantin sıkı bir denetimden geçti. Öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda, gıda tüketimi yapmaları konusunda böylesi denetimleri oldukça önemsediklerini ifade eden Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, öğrencilerin sağlıklı koşullarda alışveriş yapmaları konusunda böylesi denetimlerin devam edeceğini söyledi. Berge, “Okullarda kantin denetimleriyle ilgili, satışa sunulan gıda maddelerinin düzenli aralıklarla denetlenmesi, çeşitli numuneler alınması uygulaması sürecek” dedi.

Velilerden, çocukların tüketeceği gıdalar konusunda hassas davranmasını ve görevlilere yardımcı olmasını isteyen Berge, sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve gıdaların hijyenik olması konusundaki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Denetimler esnasında kantinlerin yerleşim şekli, işyeri açma ruhsatı, kantini çalıştıran kişilerin sağlık raporları, ürün üzerindeki fiyat etiketleri ve öğrencilere olan hizmetler gibi konular üzerinde durulduğu gözlemlendi. Öğrenciler ise bu tür denetimlerin oldukça önemli olduğunu belirttiler. Öte yandan zabıta ekipleri, kurallara aykırı davranan kantin işletmelerine yönelik, çeşitli cezai müeyyidelerin uygulanacağını söylediler.

Editör: Wan Haber