WanHaber - ÖZEL

Geçtiğimiz hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Türkiye genelinde 1000 kişilik personel alımı yapılacağını duyurmuştu. O personel alımları İŞ-KUR tarafından ilan edildi. İŞ-KUR Türkiye genelinde yapılacak personel alımının kaç kişilik olacağı ve pozisyonları ile ilgili detaylı bilgi verdi.

VAN’DA 23 PERSONEL ALINACAK

Verilen bilgiye göre Van ve ilçelerinde çalıştırılmak üzere 23 sürekli işçi alımının yapılacağı açıklandı. Buna göre 1 Diğer Teknik Hizmet Personeli, 2 adet engelli bakıcısı, 3 adet güvelik görevlisi (silahsız), 13 hasta ve yaşlı bakım personeli, 4 temizlik görevlisi Van’da istihdam edilecek.

BAŞVURULAR İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu esasları kapsamı ile 09/08/2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere belirsiz süreli sürekli işçilerin alımı için başvurularını İŞ-KUR İl Müdürlüklerine yapılması gerekiyor.

İŞÇİ ALIMLARINDA BU ÖZELLİKLER ARANIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere alınacak olan sürekli işçilerde bu tür özellikler bekleniyor.

Temizlik Görevlisi hizmeti verecek personelden “En az ortaöğretim mezunu olmak” şartı aranıyor.

Hasta ve Yaşlı Bakım hizmeti verecek personelden Önlisans düzeyinde ilgili alan mezunu olmak, Ortaöğretim düzeyinde ilgili alan mezunu olmak veya herhangi bir “ortaöğretim” programından mezun olanlar için hasta ve yaşlı bakımı konusunda sertifika sahibi olmak, şartları aranıyor.

Engelli Bakım hizmeti verecek personelden, Önlisans düzeyinde ilgili alan mezunu olmak, Ortaöğretim düzeyinde ilgili alan mezunu olmak veya herhangi bir “ortaöğretim”programından mezun olanlar için engelli bakımı konusunda sertifika sahibi olmak, şartı aranıyor.

Güvenlik Görevlisi (Silahsız) hizmeti verecek personelden, “En az ortaöğretim mezunu olmak, 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak. özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak, (yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlar için güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz)” şartları aranıyor.

Sürekli işçi alımlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Yapılan açıklamada başvuru için son günün 29 Kasım Cuma olduğu belirtildi.

 

Editör: Wan Haber