Çarpık yapılaşma sonucu Van merkezde oluşan kötü görüntüleri değiştirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren İpekyolu Belediyesi, yeşil alanlar yapmaya devam ediyor. Bir yanda yeni parklar için yer tespiti yapılırken diğer yandan Şerefiye Mahallesi’nde 2 bin metre karelik parkın temeli atılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler parkın yapılacağı alanda biriken hafriyatı temizleyerek işe koyuldu. Alan da daha önce dikilen ağaçlar ise kesilmedi. Kadınlara özgü yapılan parkta, emzirme odası, büfe ve tuvalet de olacak. Öte yandan Hafiziye Mahallesi’nde yapımı devam eden parkın yüzde 80’ni tamamlanma aşamasında. Yapımı devam eden her iki parkta süren çalışmaları İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat ve Park ve Bahçeler Müdürü Esmer yerinde inceledi. Ayrıca Unat ve Kara yeni parkların yapımı içinde bazı mahallerde gözlemeler yaparak yer tespitleri yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi verene İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat, öncelikli amaçlarının halka rahat nefes alabileceği alanlar yaratmak olduğunu söyledi.

HEDEF EKOLOJİK BİR KENT
Kentin en büyük sorunlardan birisinin yeşil alanları yetersiz olması olduğunu ve var olan yeşil alanlarında, bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Unat, beton yığını görünümünde olan keti, ekoloji bir kente çevirmek için gereken çalışmayı yapacaklarını ifade ederek, “Biz İpekyolu Belediyesi olarak iyi bir ekibe sahibiz. Bütün arkadaşlarımız büyük bir heyecanla halkına hizmet etme gayreti içerisindedir. Van’ın kalbi olan ilçemizde var olan sorunların ve sorumluluklarımızın da farkındayız. Bu sorunların en başında yeşil alan yani park sorunu gelmektedir. Özellikle şehir merkezde bina içe sıkışmış insanlarımızın rahat nefes olacağı ortamlar oluşturmaya çalışacağız. Aynı zamanda mahallerde çocukların oyun oynayacağı parklar yapacağız. Bu çalışmalarımız peyderpey devam edecektir” dedi.

PARK KADINLARA ÖZGÜN YAPILACAK
Şerefiye Mahallesi Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında yapımına başlanan kadın parkına değinen Unat, “Genelde kadınların evlere kapatıldığı ve hiçbir sosyal alan tanıtılmadığı bir toplumda yaşıyoruz. Yapacağımız bu parkında kadınların daha yoğunlukta kullanabileceği spor aletleri bulunduracağız” şeklinde konuştu.

 

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

İPEKYOLU BELEDİYESİ'NDEN PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

Editör: Wan Haber