Van’dan 2016 yılında hacca gidecek adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda dün yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van Hac ve Umre Müdürü M. Mehdi Kulaz, “Van’da bu yıl yeni kayıt yapan ve kayıt yenileyen 18 bin 450 hacı adayımızdan 585 tanesini kutsal topraklara gönderiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca yapılan kuralar neticesinde belirlendi. En küçük hacı adayımız 1 yaşında en büyük hacı adayımız ise 90 yaşındadır. Hacı adaylarımızın yüzde 60’ı erkeklerden oluşurken yüzde 40’ı ise hanımlardan oluşmaktadır. Hacı adaylarımızın çoğunluğu ise 60 ile 90 yaş aralığındadır” dedi.

“İLİMİZDE 18 BİN 450 HACI ADAYINDAN 585 TANESİ HACCA GİTMEYE HAK KAZANDI”
Hac farizasının İslam’ın 5 temel esasından biri olduğunu ifade eden M. Mehdi Kulaz, “Vatandaşlarımız da Kâbe-i Muazzama’ya aşkla ve şevkle gitmek istemektedirler. Diyanet İşleri Başkanlığımız da her yıl Suudi Arabistan’ın belirlediği kota gereği kura çekmek kaidesiyle belirli sayıda hacı adayımızı kutsal topraklara gönderiyoruz. Bu yıl Türkiye geneli Diyanet işleri Başkanlığımıza başvuru yapan 1 milyon 760 bin 751 hacı adayımız kuraya girdi bunlardan 59 bin 200 tanesi kutsal toprakları ziyaret etme hakkı elde etti. İlimizde ise 18 bin 450 başvuru aldık bunlardan 585 tanesi hacca gitmeye hak kazandı. Hacı adaylarımızın haklı olarak yakındıkları bir nokta var. O da 8-9 başvuru yapıp da isimlerinin çıkmaması olayıdır. Bunlara öncelik tanınıyor. Fakat bu rağmen isimleri çıkmayan hacı adaylarımız var. Bizler hacı adaylarımızın sabırlı davranmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

“VAN’DAN İLK KAFİLE EYLÜL BAŞLARINDA KUTSAL TOPRAKLARA HAREKET EDECEK”
İlk hacı kafilesinin eylül başlarında kutsal topraklara gönderileceğini aktaran Kulaz, “Son hacı adaylarımız ise Kurban Bayramı’na 4-5 gün kala gönderilecek. Hacılarımız inşallah ekim ayı ortalarına doğru kutsal topraklardan hac farizasını yerine getirmiş olarak dönmeye başlayacaklardır. Ben sizlerin de vasıtasıyla tüm hacılarımızın haclarını şimdiden tebrik ediyorum. Allah haclarını kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber