Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (VATSO) İş Sağlığı ve Güvenlik Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerde, "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" hakkında bilgi verildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ümit Tarhan, 81 ilde kanunun tanıtılması ile ilgili seminerlerin verildiğini belirtti. Ülke genelinde günde ortalama 172 iş kazasının yaşandığını ve bu kazalarda her gün ortalama 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Tarhan, meydana gelen kazaların çoğunun insan kaynaklı olduğunu kaydetti. Tarhan, "6331 sayılı kanunla birlikte işyerlerindeki kazaları en aza indirmek istiyoruz, bu yüzden işveren ve çalışanları bilinçlendiriyoruz" dedi.


""

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ahmet Ersoy da, ‘Eski mevzuat yapısı, sayısal veriler neler getiriyor ve planlanan öncelikler’ konularında önemli bilgiler sundu.


Seminerde, ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği uzman yardımcısı Kübra Ünal, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü’, Seçil Gürler ise, ‘İSG katip yetkilendirme’ konularında bilgi verdi.

Editör: Wan Haber