WanHaber - Haber Merkezi

11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı bu gece itibariyle başlıyor.

Ramazan ayı, Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dinine göre Hz. Muhammed'e Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat'ına başlanılan aydır.

Bu ayda oruç tutmak İslam'ın beş şartından biridir. Ayın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazanın sürdüğü hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.

VAN İÇİN İLK SAHUR SAAT 04.00'DE SON BULACAK

Diyanet İşleri tarafından belirlenen takvime göre Van'da bugün ilk sahur saat 04:00'de ezanın okunmasıyla son bulacak. Kentteki ilk iftar saati ise 18:48 olarak belirlendi. 

VAN'DA İLK GÜN KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

2021 Ramazan Ayı imsakiyesinde ilk gün Van'da 14 saat 48 dakika oruç tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı imsakiyede ilk gün Van'da imsak vakti saat 04:00, iftar saati ise 18:48 olarak belirlendi. 

VAN'DA RAMAZAN SEVİNCİ BURUK GEÇİYOR

Van'da her Ramazan yaşanan o heyecan, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle buruk geçiyor. Ramazan aylarında sokaklarda yapılan semaverde çay keyifleri, pide ve çiğ köfte kuyrukları ve uzun gece sohbetleri bu yıl salgın nedeniyle rafa kalkacak.

İşte Ramazan Bayramı tarihleri;

13 MAYIS RAMAZAN BAYRAMININ 1. GÜNÜ

14 MAYIS RAMAZAN BAYRAMININ 2. GÜNÜ

15 MAYIS RAMAZAN BAYRAMININ 3. GÜNÜ

Editör: Wan Haber