Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, müdürlüğün toplantı salonunda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, projede görevli olan personeller ve proje danışanlarıyla birlikte değerlendirme toplantısı yaptı.

Hayatlar Solmasın Danışma Merkezinin varlığından ve hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren danışanlar, merkezin işleyişi ile ilgili düşüncelerini paylaşarak önümüzdeki döneme dair beklentilerini dile getirdiler. Hayatlar Solmasın Projesinin verimliliğinden ötürü memnuniyetini dile getiren Dr. Yakup İmren ise, “Ben projeyi yürüten arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü siz değerli danışanlarımız hak ediyor. İnsanın sürekli olarak kullandığı yolu bile değiştirmesi çok zor iken, hem fiziki hem de psikolojik bağımlılığı olan maddelerden tamamen kendinizi uzaklaştırmanız takdire şayan bir davranıştır. Sizleri ve çalışma arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Dr. İmren, amaçlarının kimsenin bir daha bu tür maddelere bulaşmaması olduğunu belirterek, “Sizler de bizim artık gönüllü neferlerimizsiniz. Sizler de birer gönüllü olarak çevrenizde madde kullanan arkadaşınız, dostunuz veya tanıdığınız birileri varsa muhakkak bizlere ulaşmalarını sağlayın. Sizler gibi onlara da bir faydamız dokunsun. Biliyoruz ki onları bizden çok sizler anlarsınız, çünkü maddenin o çirkin yüzünü görüp kurtulan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

3-960.jpg

Dr. İmren, Hayatlar Solmasın Projesinin Van Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen bir proje olduğunu belirterek, “Hayatlar Solmasın Projemiz, madde kullanımına karşı etkin mücadele edebilmek amacıyla yürütülen bir yıllık bir projeydi. Projemizin süresi aralık ayı sonu itibariyle bitiyor. Fakat biz bu projemizi sonlandıracak mıyız? Tabi ki de hayır. Bu projeyi Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak devam ettireceğiz. Çünkü biliyoruz, bizden bu konuda yardım bekleyen, maddenin esir aldığı, ‘yok mu bizi kurtaracak bir el’ diyen gençlerimize, halkımıza uzanan el olacağız ve bu hayatları soldurtmayacağız” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber