Van'da geçen yıl özel halk otobüsünde 2 kadını cinsel tacize maruz bırakan M.E., tutuksuz yargılandığı davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, failin savunma amaçlı süre isteği ve müşteki vekilinin talebi doğrultusunda şikayetle delillerin sunulmasına yönelik gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan B.P.Ç. ise "En yüksek cezayı almasını istiyorum. Bir kadının bu tür olaylarla karşılaşması durumunda susmasını istemiyorum" dedi.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

M.E., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında açılan kamu davasının üçüncü duruşması ise Van 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık, müşteki ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada, savunmalar yapıldı.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, failin, B.P.'ye karşı 'basit cinsel saldırı' ve 'teşhir suretiyle cinsel taciz', B.P.Ç.'ye karşı ise 'basit yaralama', 'basit cinsel saldırı' ve 'teşhir suretiyle cinsel taciz' suçlarından yargılanması amacıyla açılan kamu davasında toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirilip, üzerine atılı suçlardan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaa sonrası mahkeme heyeti, sanık M.E.'nin savunma amaçlı süre isteği ve müşteki vekilinin talebi doğrultusunda şikayet ile delillerin sunulmasına yönelik gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Van'da Kampüs ile merkez arasında halk otobüsüyle seyahat eden genç kadın araçtaki M.E. isimli başka bir erkek yolcu tarafından elle taciz edildiğini belirtmişti. 

“CİNSEL ORGANINI BİZE DOĞRU AÇTI”
Tacize uğradığını iddia eden kadınlardan 27 yaşındaki B.P. memur olarak Van’da görev yaptığını belirtirken "Kampüsten merkeze doğru gidiyordum. Otobüs çok kalabalıktı ve bir şahsın temas ederek taciz ettiğini farkettim. Hemen önümde boşalan koltuğa oturdum. O sırada bir başka kadın yolcu da yanıma geldi. Ayaktayken tacizde bulunan şahıs bu seferde koltuğumuzun yan tarafına gelerek beklemeye başladı. Bir anlık kafamı çevirmemle cinsel organını bize doğru açtığını gördüm." demişti. 

Editör: Wan Haber