İskele adında Van Gölü kenarında bulunan parka gidebilirsiniz. Park boyunca göl kenarında yürümek, gündüz gözüyle gölün tadını çıkarmak size keyif verecektir. Bir çay bahçesinde oturup çayınızı yudumladıktan sonra şehir merkezine dönebilirsiniz. Bu arada saat akşama doğru 5-6 olacaktır. Malum acıkacaksınız. Kendinizi VAN ŞEHRİ nin ünlü kebapçısı Hanedan sofrasına atabilirsiniz. Van yöresine has yoğurt çorbasından içebilirsiniz. Ardından afiyetle vali kebap 20 TL den kuşbaşı kebap 17 TL den yiyebilirsiniz. Yemek yedikten sonra kısa bir yürüyüş yaparak çarşı gezintisi daha yapıp çarşıda bulunan ara sokaklardan birinde bulunan bir çay evine oturmanız ve gelen geçenleri izlemeniz, yöre halkını çok daha yakından tanımanız daha güzel olacaktır.

Van insanı, o kadar sıcak muhabbeti ki sizleri yabancı görünce hemen muhabbete başlayacaklardır  “Nereden geldin, nereye gidiyorsun, kimsin? gibi soruları soracaklardır.

Van insanı ile yapılan sıcak ve samimi muhabbet, hem yorgunluğunuzu alacak hem de bu yörenin insanının ne kadar içtenlikle davrandığını göreceksiniz.

Çayınızı içtikten sonra odanıza gidebilirsiniz. Yeni bir yer keşfetmenin vermiş olduğu tatlı bir heyecan ve huzur ile yorulacaksınız, mışıl mışıl uykuya dalacaksınız. Pazar sabahı yine erkenden kalktıktan sonra bu kez kahvaltı için Van Gölü kenarını tercih edebilirsiniz. Edremit Yolu üzerinde bulunan Merit Otel altında bulunan kafeye gitmeye karar verirseniz isabetli bir karar vermiş olacaksınız. Edremit’in dolmuşları ya da taksiyle gidebilirsiniz.

Van Akdamar Adası

Van Gölü'nün en güzeli Akdamar Adası

Mavi ve Gri'nin en derin tonlarını bir arada görmek size huzur verecektir. Kahvaltıdan sonra hedefiniz AKDAMAR ADASI için yola koyulacaksınız. Oraya gitmek için gevaş dolmuşlarına binmeniz gerekecektir. Kahvaltı yaptığınız mekanın önünde dolmuşlar geçecektir.

 Akdamar dolmuşlarına büyük Akdamar Adası’na ulaşabilirsiniz. Fakat Akdamar Adası’na giden tekne sizleri daha keyifli bir yolculuk yaparak Akdamar Adası’nı götürecektir. Yeni bir teknenin kalkması için 15 kişilik bir grubun oluşması gerekiyor. Çay bahçesinde oturup insanların arasında çay içerek keyifli bir şekilde 15 kişinin toplanmasını bekleyebilirsiniz.

Tekneye bindikten sonra Akdamar Adası’na gidebilirsiniz. Akdamar Kilisesi hayatınızda görmüş olduğunuz en güzel kilisedir diyebiliriz. Küçücük bir adada o kadar güzel bir kilisenin olması gerçekten sizi hayrete düşürecek. Adada bulunan bir rehber, kilisenin tarihi ve üzerinde bulunan figürlerin ne anlama geldiğini anlatacaktır.

Van Gölü

Van Balığı Yani İnci Kefali

Akdamar Adası ve Akdamar kilisesini gezdikten sonra şehir merkezine ineceksiniz.

İnerken Edremit Yolu üzerinde bulunan meşhur balıkçı Yalı restorana gidip güzel bir balık emeğini yedikten sonra Van’ın inci İNCİ KEFALİ lezzetine baktığınızın farkına varacaksınız ve yine bu lezzetten ikinci kez tatmak için muhakkak VAN ŞEHRİ ne gitmeyi isteyeceksiniz.

Editör: Wan Haber