Koronavirüsün hızla yayılmasını engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılar ve alınan tedbirler vatandaşlar tarafından uygulanmaya başlanırken, bazı çevreler tarafından ise sosyal medya üzerinden yapılan asılsız paylaşımlar sebebiyle halk arasında tedirginlik oluşuyor. Buna ilişkin son günlerde Van’da da bazı sosyal medya hesaplarında yerel marketlerin çalışma saatlerinin haftada 3 güne indirileceği ve stokların bitmesiyle ilgili yapılan paylaşımlar üzerine Van PERDER yönetimi tarafından yalanlama geldi.

Bu tür paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirten Van PERDER Yönetimi, konuyla ilgili açıklama yaparak bu paylaşımları yapanları takip ettiklerini ve avukatları aracılığıyla yasal süreci başlattıklarını söylediler.

“MARKETLER ÇALIŞMALARINA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Konu hakkında açıklamayı Van PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Irmaksever yaptı. Irmaksever yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bizim derneğimiz ve federasyonumuz adına yapılan bu tür paylaşımlar halkta tedirginliğe sebep oluyor. Stokla ilgili gerek gıda maddeleri olsun, gerekse temizlik maddeleri olsun Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da böyle bir sorunumuz yok. Marketlerin çalışma saatleri ile ilgili de aldığımız herhangi bir karar yok. Marketler çalışmalarına aynı şekilde devam ediyor. Aldığımız önlem personelimiz için eldiven ve maske kullanımı ayrıca sürekli dezenkfekte yapmalarıdır. Bunun dışında alınan bir karar yok. Ama sosyal medyada bununla ilgili yalan yanlış bir sürü haber dönüyor. Vatandaşlarımızdan ricamız şu; sosyal medyada bir haber gördüklerinde paniğe kapılmasınlar, haberin doğruluğundan emin olmadan itibar etmesinler.”

“BUNLARA PRİM VERMEYECEĞİZ”
Sosyal medya üzerinden kendi kurumlarıyla ilgili yapılan asılsız paylaşımlar hakkında yasal süreç başlatacaklarını söyleyen Irmaksever: “Biz zaten bu yaygarayı yapanlar hakkında gerekli araştırmaları yaptıktan sonra hukuk mücadelesine başlayacağız. Çünkü bu paylaşımları yapanlar halkı galeyana getirmek, insanlarda panik havası oluşturma beklentileri içindedirler. Biz bunlara prim vermeyeceğiz, yasal sürecimizi de başlatacağız. Ayrıca özellikle halkımızın şunu bilmesini istiyoruz; biz PERDER olarak tüm ürünlerimizi kapsayan bir indirime gitmiş bulunmaktayız. Özellikle makarna örneği vereyim; 1 paket makarnanın 4-5 TL olduğu söylemleri hepimizce malum, biz tam tersini yaptık. Bizim indirimlerimiz ay başında 4 günlük bir indirimi kapsarken, arkadaşlarımızla bunu 2 haftaya yaydık. Dedik ki; 2 haftalık bir indirim olsun, insanlar bunu görsünler ki fırsatçılığa da fırsat vermeyelim, biz halkımızın, müşterimizin yanındayız. Dediğim gibi biz fiyatlarımızı yükseltmedik hele ki bazı firmaların yükselttiği fiyatları bile biz aldığımız ürünlere yansıtmıyoruz. Özellikle zaruri ihtiyaçlara işletme maliyeti dahi bırakmadan aldığımız fiyata müşteriye satıyoruz. Van Perakendeciler Derneği olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz, şu ana kadar stok sorunu yaşatmadık ve yaşatmayacağız, fırsatçılığa mahal vermedik vermeyeceğiz. Bu küresel krizi halkımızla el ele verip aşacağımızdan kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber