WanHaber - ÖZEL

Van’da sokaklarda yaşadığı öğrenilen Mevlüt Dayan adlı vatandaşın bir kaldırımda donarak hayatını kaybetmesi, tüm şehri derinden yaraladı. 34 yaşındaki vatandaşın uyuduğu sırada donarak can verdiği haberi tüm kenti sarsarken herkes acı ölümün ardından büyük üzüntü yaşadı.

SESSİZ ÇIĞLIĞI CAN VEREREK SON BULDU

Misafirperverliği ve yardımlaşma olgusuyla tüm Türkiye’ye örnek olan Van halkı, sokakta yaşayan Mevlüt Dayan’a maalesef duyarsız kaldı. Kimsenin görmek istemediği, görüp de kafasını çevirdiği Mevlüt Dayan, kendi sessizliğinde donarak hayata gözlerini yumdu. Tüm Türkiye’ye ders niteliği taşıyan Dayan’ın sessiz çığlığı da can vermesiyle son bulmuş oldu.

YETKİLİLER ACİLEN ÇÖZÜM BULMALI!

Van’da sokaklarda yaşayan vatandaşlara şehri yönetenlerin sessiz kalması da ayrı bir gündem konusu haline geldi. Kentte yaşayan kimsesiz ve evi olmayan vatandaşlar için yetkililerden çözüm bulması isteniyor.

NE OLMUŞTU?

Van’da atık toplayarak geçimini sağlayan 34 yaşındaki Mevlüt Dayan adlı vatandaş, uyuduğu sokakta soğuktan donarak hayatını kaybetmişti. Dayan’ın cansız bedeni İpekyolu İlçesi’nde Vali Mithatbey Minibüs Durağı’nın olduğu yerdeki bir sokakta bulunmuştu. Dayanın geceleri kent merkezinde katı atık toplayarak geçimini sağladığı o gece atık topladıktan sonra gece ateş yakarak ısınmaya çalıştığı yerde soğuktan dolayı hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Editör: Wan Haber