WanHaber - Haber Merkezi

Van Valiliği koronavirüsle mücadele kapsamında yeni ek tedbirler alındığını duyurdu. 

İl giriş ve çıkışları yasaklandı!

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem ve etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarına gelen şahısların ve araçların il sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan etkinliğe katılım amacı ile Van'dan çıkışlarının yasaklandığı açıklandı.

Araç ve yaya topluluğu kısıtlandı

İl sınırları içinde araç, yaya vb. şekilde toplu olarak bulunulması ve dolaşılmasının kısıtlandığı belirtilen açıklamada "İl sınırlarımız içinde karşılama ve uğurlama adı altında yapılabilecek her türlü etkinlik veya toplu hareketler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri, organizasyon vb. etkinlikler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde yapılacak tüm açık hava toplantıları kısıtlanmıştır. İlimizin sınırları içinde (Görevli kamu kurumları hariç olmak üzere) yüksek sesle anons, duyuru vb. ses sistemlerinin kullanımı yasaklanmıştır." cümlelerine yer verildi. 

HDP Van'da etkinlik düzenleyeceğini açıklamıştı

Bilindiği üzere HDP'nin demokrasi yürüyüşü adını verdiği etkinliğin Van'da da düzenleneceği açıklanmıştı. HDP'lilerin konvoyla Hakkari'den Van'a doğru yola çıkacağı belirtilmiş karşıamayla beraber kent merkezine ulaşan heyetin etkinlikler gerçekleştireceği duyurulmuştu. 

Editör: Wan Haber