Van'ın Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce "Güçlü Aile, Güçlü Gürpınar" sloganı kapsamında toplumun yapı taşı olan aile müessesesinin önemini ortaya koymak adına hayata geçirilen ‘evlilik okulu’ projesi sona erdi. İlçede evlenmeyi planlayan ya da bir yıl içinde evlenmiş çiftleri bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen projenin sonunda mezun olan 45 çift çeyizlik hediyelerle ödüllendirildi.

Programda bir konuama yapan Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, bu yıl ilk defa düzenledikleri ‘evlilik okulu’ projesini her yıl düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Tanış, “Önümüzdeki yıl bunu daha da genişleterek ve hediyelerimizi de çoğaltarak yeni evlenen çiftlerimize artı bir katkı sağlamış olacağız. Aile toplumun temel çekirdeğidir. Aile düzeldiği zaman ülke düzelir, milletler ve toplumlar düzelir. Maneviyatımızı, birbirimize sevgi ve saygımızı sağlam tuttuğumuz zaman ailedeki yaşam tarzı sağlam temeller üzerinde olur. Bu yüzden birbirimizi seveceğiz ve saygı duyacağız. Aynı zamanda birbirimizi dinleyeceğiz ve anlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen kura sonucunda Öznur ve Feyyaz Yıldırım çifti buzdolabı, Yeşim ve Mustafa Keleş çifti çamaşır makinesi, Esra ve Şaban Mendaş çifti fırın kazanırken, tüm katılımcılara ise çeyizlik blender seti hediye edildi. Öte yandan evlilik okulundan mezun olan tüm çiftlere sertifika verildi. İHA

Editör: Wan Haber