WanHaber - ÖZEL

 

Van’da bulunan eğlence mekanları, yılbaşına sayılı günler kala hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle İranlı turistlerin yılbaşında şehre akın etmesi beklenirken mekanlar, yılbaşından ekonomik olarak umutlu.

 

FİYATLAR 50 İLA 500 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Van’da bulunan kafe ve eğlence mekanları yılbaşı öncesi programlarını şekillendiriyor. Yılbaşına özel menüler ve organizasyonlar düzenleyen esnaf, yılbaşı gecesinin bir nebze olsun ekonomik olarak kendilerine ilaç olacağı düşüncesinde. Otel ve eğlence merkezlerinin hazırladıkları yılbaşı fiyat listeleri ise kişi başı 50 ila 500 TL arasında değişiyor.

 

İRANLI TURİST BEKLENTİSİ

Van’da esnaf yılbaşında İran’a komşu olan Van’a bir çok turistin geleceğini düşünürken, eğlence mekanları organizasyonlarını yabancı turistlere yönelik olarak hazırlıyor. Ülkelerindeki kanunlardan dolayı özgürce yaşayamadıklarını düşünen İranlılar’ın, yılbaşında ilk tercihlerinin Türkiye olması bekleniyor. Kentteki oteller ise şimdiden Farsça ve Türkçe olarak tanıtımlarını gerçekleştirmeye başladılar.

 

YILBAŞI PROGRAMLARINA KARŞI OLANLAR DA VAR

Van’da halkın bir bölümü yılbaşı için hazırlıklarını sürdürürken, bir başka bölüm ise yılbaşı kutlamalarının karşısında yer alıyor. Yılbaşında alkol ve kötülüklerin hat safhada olacağını savunan halk, bu tür kutlamaların şehrin manevi havasına zarar verdiği görüşünde.

Editör: Wan Haber