WanHaber - ÖZEL

Van’ın en işlek caddelerinde süren zamansız yol ve kaldırım çalışmaları vatandaşları ve esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Kentte uzun süredir yürütülen çalışmalar bir türlü tamamlanamazken yağmurun ardından yollarda yürümek adeta imkânsız hale geliyor. Yılan hikâyesine dönen çalışmalar hem vatandaşların ulaşımını etkiliyor hem de pandemiden dolayı kötü günler geçiren esnafı daha da zora sokuyor. Kış yaklaştığı halde çalışmaların hâlâ sürdüğünü ifade eden esnaflar, çalışmalardan dolayı müşteri kaybettiklerini de dile getirdiler.

‘Trafiği allak bullak ettiler’
Esnaf İslam Reşitoğulları, çalışmalardan dolayı müşteri kaybettiklerini dile getirerek, “Biz kirada olduğumuz için bizi bayağı etkiliyor bu çalışmalar. Müşteri buraya uğramıyor, çarşının içi böyle oldukça bizim de müşterilerimiz olmaz. Aylarca süren çalışmalar olmaz, bir hafta süre verilir ve o haftada yapılır. Bazı yollar tam 4 aydır yıkılmış. Çalışmalar olur ama böyle çalışmalar olmaz. Mühendissiz çalışma, bir kere çalışma değildir. Kaldırımlara bakın, bir tane mühendis bulamazsınız. Trafiği allak bullak ettiler, her tarafı perişan duruma getirdiler” diye konuştu.

‘Eksiklikler var’
Çalışmalarda eksikliklerin olduğunu ifade eden esnaf Mahmut Demirel, “Belediyenin bu konuda ciddi eksiklikleri var. Esnaf zaten son iki yıldır durumu çok kötü. 30-35 yıldır esnaflık yapan insanlar bile şu an kan ağlıyor. Dolayısıyla belediyenin bunları düşünmesi lazım. Bu çalışmalar bir hafta süreceğine 1 ay sürüyor. İnsanlar gelemiyor dükkanlara çamurdan, tozdan dolayı” ifadelerini kullandı.

'Kış geldi’
Demirel, kışın yaklaştığını vurgulayarak, “Bunu özellikle pandemi sürecinde insanlar aylarca evlerinden çıkmadı. O zaman bu çalışmaları yapabilirlerdi. Sokaklar boştu o zamanlar. Tam iş sezonunun başladığı vakitte çalışmaları yapmaya başladılar. Kış geldi, insanlar Mart’a kadar iş yapamaz. Ama belediye bütün yolları kapatmış. Her tarafta çamur, engel, parke taşı var” dedi.

Editör: Wan Haber