Hz. Ömer Cami avlusunda Cuma Namazı sonrasında düzenlenen program, basın açıklamasının okunmasıyla başladı. Basın açıklamasını Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına okuyan Levent Dalgın, Dünya Kudüs Günü anma programının dünyanın birçok yerinde zülüm gören Müslümanları konu aldığını belirterek, “Kudüs dünyanın kalbidir. Eğer Kudüs Siyonistlerin elinden kurtulursa, İsrail’in dünyaya hükmetme gücü kalmaz” dedi.

İsrail’in Ortadoğu’daki çatışmaların asıl sebebi olduğunu vurgulayan Dalgın, “Hz. Ömer ve Selahaddin-i Eyyübi Kudüs’ü fethedip bölgeye adalet ve huzuru getirdi. Şimdi ise Kudüs, Siyonist İsrail'e tutsak. İnsanlıktan nasibini almamış Siyonistler, haftalardır devam eden kara harekâtında 800'ü aşkın kardeşimizi şehit etmiş ve 5 bini aşkın kardeşimizi de yaralayarak kanlı tarihine kara bir sayfa daha açmıştır. İsrail, Ortadoğu'daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebidir. Eğer bölgede İsrail olmasaydı; savaşlar, ayrılıklar ve işgaller olmayacaktı. İsrail ve Amerika bu hakikati gizleyebilmek için Filistin davasını unutturmak ve etkisizleştirmek istiyor. Dünya Müslümanlarının en büyük görevi; Filistin'i Siyonist İsrail’in işgalinden kurtarmaktır. Şer ve fitnenin kökü İsrail ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü Kudüs özgürleşmeden ümmet özgürleşemez” ifadelerini kullandı.

Sloganların atıldığı, duaların okunduğu basın açıklamasının ardından Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas tarafından İslam coğrafyasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Editör: Wan Haber