WanHaber - Haber Merkezi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında, Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı, birinci seçildi.

Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012'de çekilen Amerika Kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların bulunduğu kare, 32 fotoğraf arasından finale kalmıştı. Yarışmanın kazananı Van Gölü görseli olmuştu.

VAN'DA DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR

Van Valiliği, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) düzenlediği "Dünya Turnuvası" adlı online fotoğraf yarışmasında birinci olan Van Gölü fotoğrafını çeken astronot Kate Rubins'i, şehrin tanıtım elçisi olarak kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamada, yapılan oylamada büyük bir farkla birinci seçilen fotoğrafın, güzelliği ve gizemiyle önemli bir değer olan Van Gölü'nün tanıtımına büyük katkı sunduğu vurgulandı.

Yarışmanın sonuçlarının açıklanmasının ardından Van'da büyük bir sevinç yaşandığı kaydedilen açıklamada, Van'ın tanıtımına büyük katkı sunan astronot Rubins'i, kentte ağırlamak için hazırlıklara başlandığı belirtildi.

NASA'DAN KATE RUBİNS PAYLAŞIMI

NASA tarafından sosyal medya hesabında Kate Rubins'in Dünya'ya iniş görüntüleri paylaşıldı. 185 gündür uzay araştırması yapan Astronot Rubins'in bugün itibariyle dünyaya iniş yaptığı belirtildi.

Astronot Rubins ve arkadaşları Kazakistan'ın Dzhezkazgan kasabasının güneydoğusuna sabah saatlerinde paraşütlerle güvenli bir şekilde indi.

Rubins, 21 Nisan Çarşamba günü saat 15.15'te 185 günlük görevini bir basın toplantısında tartışacak. NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nden gelen haber konferansı, NASA Televizyonu, NASA uygulaması ve ajansın web sitesinde canlı yayınlanacak .

NASA'nın paylaşımında şu cümlelere yer verildi:

"Astronot Kate Rubins, 185 gün sonra temiz Dünya havasını ilk soluğunu alırken tamamen gülümsüyor".

Editör: Wan Haber