İran’ın Khoy kentinde 23 Şubat günü meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem nedeniyle Van’ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler, Böğrüpek ve Kaşkol mahallelerinde büyük hasar meydana geldi. 10 kişinin yaşamını yitirdiği depremde, çok sayıda hayvan enkaz altında kalarak telef oldu. Kendilerine çadır yardımı yapıldığını ancak soğuk hava ve su baskınlarından dolayı çadırlarda kalamadıklarını belirten depremzedeler, yaşadıkları sorunları dile getirdi. 

HİJYEN SIKINTISI YAŞANIYOR

Depremzedelerden Zülife Aslan çamaşırları yıkayamadıklarını ve banyo yapamadıklarını dile getirdi. Zülife, “Makinalarımızın hepsi enkaz altında kaldı. Ev eşyası olarak halımız dahi yok. Birçok eşyaya ihtiyacımız var. Çadırda 6 kişi kalıyoruz. Bir tane çadır yetmiyor” diye yakındı.

"KORONAVİRÜS YANI BAŞIMIZDA"

Kaşkol mahallesinde yaşayan Edibe Yılmaz ise deprem sonrası bütün hayvanlarının enkaz altında kaldığını belirtti. Yılmaz şunları söyledi; “Ev eşyalarım hepsi dışarıda kaldı. Çocuklarım hasta ve hiç çadır ortamı çocukların sağlık durumuna uygun değil. 20 gündür çocuklarımın banyosunu yaptırmadım. Bir an önce temizlik için bir banyonun olması gerekiyor. Oğlum hasta, hastaneye dahi götürecek durumda değilim. Koronavirüs hastalığının da yaygın olduğu İran ülkesi hemen bir duvar arkamızda. Özellikle böyle bir süreçte daha çok hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Fakat o da mümkün değil” şeklinde konuştu. Haber Erciş
 

Editör: Wan Haber