WanHaber - Haber Merkezi

Van'da koronavirüs salgınına rağmen işi olmayanların sokağa çıkmasının ardından valilik yeni karar aldı. Kentin en işlek caddelerinde yoğunluğu azaltmak için Van Valisi Mehmet Emin Bilmez alınan kararı Twitter hesabından duyurdu.

Vali Mehmet Emin Bilmez, Twitter'dan yaptğı açıklamayla koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet ve Maraş Caddelerine kısıtlama getirildiğini açıkladı. 

Vali Bilmez'in sosyal medyadan yaptığı duyuru şu şekilde: "Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi'nde; Araç ve Yaya trafiğine kısıtlama getirilmiştir. Bugün Saat: 14.00 itibariyle girişi zorunlu olmayanların geçişine kolluk kuvvetlerimizce izin verilmeyecektir." 

"İŞ YERLERİ MÜŞTERİLERE ÜCRETSİZ MASKE VERMEKLE YÜKÜMLÜDÜR"

Vali Bilmez, yaptığı ikinci bir duyuruyla iş yeri sahiplerine seslendi. Mağaza ve Marketlerde çalışan personel ile müşterilerin maske takmasının zorunlu olduğunu belirten Bilmez, "İşyerleri, personel ve müşterilere maskeyi ücretsiz vermek ile yükümlüdür." dedi.

Duyuruda denetimlerde kurallara uymayan işyerlerine 3.150 TL para cezası uygulanacağı ve tekrarı halinde işlem yapılacağı da belirtildi.

Editör: Wan Haber