WanHaber - Haber Merkezi

Türkiye'de koronavirüs vakaları 'bitiyor' derken normalleşme süreci ile beraber yeniden artışa geçti. Ülkede son 3 günde günlük Covid-19 tanısı konulan kişi sayısı 1500 rakamında seyrederken yasakların yeniden gelebileceği tartışılıyor. 

VAN'DAKİ VAKALAR MERKEZDE YOĞUNLAŞIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulamasından edinilen verilere göre Van'daki vakaların Kazım Karabekir, İki Nisan ve Cumhuriyet Caddeleri arasındaki bölgede yoğunlaştığı görülüyor. Kent merkezinden uzaklaşıldığında vakaların daha az seyrettiği gözleniyor. 

VAKA SAYISI 600'E DAYANDI

Kentte tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarında artışın yaşanıldığı bilinirken taziye gibi toplu merasimler salgınla mücadeleye engel oluyor. Van'da şu ana kadar koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 600'e ulaştı. 10 kişi ise yaşamını yitirdi. Yaklaşık 18 bin kişi ise evlerinde karantinada tutuluyor. 

"2. DALGAYI YAŞAMAYA BAŞLADIK"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Maalesef, daha öncelerde de Bilim Kurulu'nun uyardığı şekilde oluşabilecek ikinci dalgaları artık 'ilimizde yaşamaya başladık' diye değerlendiriyoruz. Van'da son bir haftada vaka sayılarında ciddi artışlar yaşamaya başladık. Bunu da hem ilimizin nüfus yoğunluğunun fazla olması, şehirleşme oranının belli noktalarda, lokalize olmuş olması, aynı zamanda da sosyal izolasyon kuralına uyulmadığına bağlıyoruz" demişti.

Editör: Wan Haber