Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Radyo Evi Derneği'nin (RADEV) desteği ile gerçekleştirilen Van'a 30 bin Çam Bebek Projesi kapsamında düzenlenen konser büyük ilgi gördü.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde bir tanıtım konseri düzenlendi. Konser öncesinde bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, RADEV'in sosyal sorumluluk projesi olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde çam bebekleri toprakla buluşturduğunu söyledi. Karaloğlu, "Van ve Erciş'te 30 bin çam bebek fidanı toprakla buluşturulacak. Bu gençlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde, 'Van'dan Erciş'e giderken orman yoğunluğundan zorlandık' der. Bugün Van'dan Erciş'e giderken, Allah rıza için altında gölgeleneceğiniz neredeyse bir tane ağaç yok. Yeniden bu toprakları yeşillendirmemiz, ağaçlandırmamız gerekiyor. Bir dönem bunu ihmal etmiş olabiliriz, ama zararın neresinden dönersen kardır. Bunu sizlerle beraber yapacağız" dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, depremden sonra üniversite ve kentin hızlı bir şekilde normale döndüğünü hatırlattı. Bu çerçevede 'Çam Bebek Şöleni' ile üniversitede çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, "30 yıldır yapılan bütün binalar elden geçirildi. Denetimler yapıldı. Bitmeyenler var. Bunlar da devam ediyor. Kampüsümüzü elbirliğiyle yeşillendireceğiz. 30. yılımızda 30 farklı etkinliğimize devam edeceğiz. Bunlardan ilki Çam Bebek Şöleni'dir" dedi.
Konuşmaların ardından RADEV Genel Başkanı Yusuf Erbaş, Vali Karaloğlu, Rektör Battal ve projeye destek veren kurum temsilcilerine plaket verdi.
Daha sonra proje kapsamında sanatçılar Neslihan, Ahmet Selçuk İlkan ve Ayhan Dilan sahne aldı.
(MSA-MET-Y)

10.12.2012 14:16:07 TSI

Editör: Wan Haber