WanHaber - ÖZEL

Van’da vatandaşların yoğun trafikte tehlike yaşamaması adına yapılan üst geçitler, proje aşamasındaki eksikliklerden dolayı vatandaşlara zorluk çıkarıyor. Hasta, yaşlı ve engellilere göre dizayn edilmeyen üst geçitlerde asansör yer almazken, vatandaşlar merdivenleri çıkmanın güç olacağından dolayı alternatif yollara başvuruyorlar.

BÖLGE HASTANESİ TRAFİĞİNDE CAN PAZARI

Van Bölge Hastanesi önünde inşa edilen üst geçitte de maalesef aynı sorun göze çarpıyor. Toplu Taşıma araçlarından caddenin diğer tarafında inen yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar üst geçitleri kullanamayınca yoğun akan trafikte tehlike arz edecek şekilde yolun karşısına geçiyor. Hal böyle olunca hastaneye derman aramak için ulaşmak isteyen vatandaşlar yoğun trafiğin içerisinde can havliyle kendilerini karşı tarafa atmaya çalışıyor.  

HER YERDE VARKEN VAN’DA NEDEN DÜŞÜNÜLMEDİ?

Ülkenin dört bir yanındaki kentlerde yeni yapılan üst geçitlerde asansör detayı düşünülürken Van’da yapılan üst geçit projelerinde neden bu konunun gündeme gelmediği vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. Modern şehirleşme anlayışı tüm kentlere yansıtılırken Van’da neden eski çağdan kalma üst geçit projesine imza atıldığına cevap aranıyor. Van halkı yetkililerden, büyük bir kitleyi doğrudan etkileyen sorun için açıklama yapmalarını bekliyor.

“DELİ DUMRUL KÖPRÜSÜ” BENZETMESİ

Van’daki üst geçitlerin elverişsizliğinden dolayı kullanılamaması herkese, dillere pelesenk olan “Deli Dumrul Hikayesi”ni anımsatıyor. Bilindiği üzere hikayede “Deli Dumrul” isimli karakter bir köprü yaptırıyor ve geçenden otuz üç akçe geçmeyenden ise kırk akçe alıyordu. Hikayedeki köprüye benzetilen üst geçitler için vatandaşlar acilen çözüm bekliyor.

Editör: Wan Haber