Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Covid -19 (Korona virüs) önlemleri kapsamında denetimlere katıldı. Başkan V. Aslan, esnafların ve vatandaşların Korona virüs tedbirlerine sıkı bir şekilde uymalarını istedi.

BAKANLIKTAN GENELGE

İçişleri Bakanlığı kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla denetimler yapılması için bütün valiliklere bugüne kadarki en kapsamlı "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelgeyi göndermişti. Genelgede, COVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatılmıştı.

KAYMAKAM ASLAN UYARDI
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Aslan, genelge kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleriyle birlikte kentin ve ilçenin en büyük yeme içme mekanlarının ve kafelerinin bulunduğu İki Nisan Caddesi’ndeki esnafları denetledi. 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, “ Korona virüse karşı mücadelede, sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaları konusunda esnafımıza ve vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. Özellikle şunun bilinmesini isterim. Alkollü mekanlar, barlar, pub’lar hala kapalı, vatandaşlarımız bu konuya hassasiyet göstersin. Tedbiri elden bırakmasın. Sadece İki Nisan caddemizde denetim yapmıyoruz. Zabıta müdürlüğümüz tarafından 10 farklı ekiple ilçe merkezinde de denetimler sürüyor. Bütün herkes kurallara uysun. Daha bilinçli ve tedbirli olduğumuz dönemlere dönelim.” dedi.

EDREMİT'TE DE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van’ın Edremit Kaymakamı ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Muhammet Fuat Türkman ile Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.

"KURALLARA UYULMADIĞI ZAMAN RİSK ORTAYA ÇIKIYOR"

Esnaf ile vatandaşları gezen Kaymakam Türkman ile Başkan Say, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile 81 ilde farkındalık oluşturmak için sahaya indiklerini söyledi. Tüm ekiplerin sahada denetimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkman ile Say, “Bizim amacımız farkındalık oluşturmaktır. Vatandaşlarımız maske takmalı ve sosyal mesafe kurallarına uymalılar. Vatandaşlarımızın bir kısmı kurallara uymadığı zaman risk ortaya çıkıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edremit’te de gün boyu denetim yapacağız. Denetimin amacı ceza kesmenin ötesinde rehberlik etmek, farkındalık oluşturmak, yeniden kurallara uyma noktasında bir hassasiyet oluşturmaktır” diye konuştular.

Editör: Wan Haber