Van Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber cadde, kaldırım, dere, sahiller ve çevreyi olumsuz etkileyen tüm alanlarda çöp ve atıklar gibi sorunları bertaraf etmek için temizlik çalışmalarına başladı. Yapılan temizlik çalışmalarını kısa sürede bitirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda ana caddelerin süpürülmesi, refüj temizliği ve dere temizliğine başladı. Buralardaki çalışmalarını tamamlayacak olan belediye, daha sonra sahillerde ve piknik alanlarında temizlik çalışmalarına başlayacak.

Kent merkezinde bulunan ana caddelerde biriken toprak ve çöpleri temizledikten sonra yıkama çalışmalarını tamamlayacak olan belediye, bununla birlikte derelerde ve sahilde temizlik çalışmalarının da startını verdi. Yaz boyunca kent merkezinde ve ilçelerinde kapsamlı bir şekilde çalışmalar sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ile birlikte program yaparak çalışmalarını sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçe belediyeleri ile alınan karar doğrultusunda Akköprü, Kirman, Kurubaş dereleri ile Edremit’ten Ayanıs’a kadar olan Van Gölü sahilinde temizlik yapılacak ve ayrıca yazın piknik amaçlı olarak kullanılacak alanların periyodik olarak temizlenmesi için bir ekip oluşturdu. Oluşturulan bu ekip halkın yoğun olarak piknik amaçlı kullanacağı alanların temizliğini yapacak, vatandaşların aileleri ile birlikte kullanacağı bu alanların temizliği ve hijyeni sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan temizlik koordinasyon ekibi, ilk çalışmasına Akköprü Deresi'nde başlayarak burada günlük olarak tonlarca çöp ve atık topluyor. Toplatılan çöpleri ve atıkları çöp toplama merkezine tahliye eden belediye, burada vatandaşlara da dereye ve çevreye çöp atılmaması konusunda uyarılar yaptı. Belediye yetkilileri, ayrıca vatandaşlara çevreye çöp atılmaması ve kirletilmemesi konusunda çağrı yaparak herkesin çevreyi temiz tutmasını istedi.

Editör: Wan Haber