WanHaber - ÖZEL

Koronavirüs pandemisi ile birlikte okullarda uzaktan eğitim sürecine geçilirken, Van'da bir çok öğrenci cihaz ve internetlerinin olmamasından dolayı sıkıntılı günler geçiriyor.

BELEDİYELER TABLET BAĞIŞI BEKLİYOR

Van'ın Tuşba ve Edremit Belediyeleri kendi ilçelerindeki öğrencilere yönelik uzaktan eğitim için tablet dağıtım kampanyası başlattı. İlçe belediyeleri yaptıkları duyurularla tablet dağıtım organizasyonlarına bağış beklediklerini duyurarak çağrıda bulundu.

BAŞVURULAR 'DAĞ' OLDU

İlçe belediyelerinin tablet kampanyası duyurusu sonrası bir çok ihtiyaç sahibi vatandaş çocuklarının eğitimden geri kalmaması için başvuru yaptı. Başvurular çığ gibi büyürken organizasyonların ne denli yeterli olacağı tartışma konusu oldu. 

EDREMİT VE TUŞBA DIŞINDA OTURANLAR NE OLACAK?

Van'daki ilçe belediyeleri sadece kendi bölgelerinde ikamet eden öğrencilere dağıtım gerçekleştireceğini duyururken diğer ilçelerde oturan öğrencilerin bu yardımdan faydalanamayacağı bildirildi. Zor durumdaki öğrencilerin Van'ın her köşesinde olduğu bilinirken şehri yönetenlerin kapsamlı bir bağış organizasyonu gerçekleştirmesi gerektiği konuşuluyor.

VAN'IN BABAYİĞİTLERİ KONUYA EL ATMALI

Van'da bir çok sosyal medya kullanıcısı ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımı noktasında iş insanlarının devreye girmesi gerektiğini belirtiyor. Kentte öğrenim gören öğrencilere katkı sağlamak amacıyla tüm şehri kapsayan bir organizasyonla ücretsiz cihaz dağıtımının yapılması gerektiği düşünülüyor.

Editör: Wan Haber