WanHaber - ÖZEL

Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne bağlı İpekyolu A.Ş de görevli personel Ali Turan A.’nın, sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağır ithamlarda bulunması ve cinsel içerikli hakaretler içeren paylaşımlar yapması üzerine yetkili kurumlar tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Ali Turan A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ali Turan A.’nın, idari soruşturma çerçevesinde İpekyolu A.Ş.’ deki işine son verildi. İdari soruşturma kararına itiraz ederek görevine dönmek isteyen Ali Turan A.’nın başvurusuna mahkeme de ret kararı verdi.

ALİ TURAN A'DAN AÇIKLAMA

Haberler alakalı WanHaber.com'a ulaşan Ali Turan A, haberin geçmiş tarihlere ait olduğunu belirteren "Evvela belirtmekte fayda gördüğüm bir konuyu belirtmek istiyorum. Suç ispat edilinceye kadar kanun önünde herkesin suçsuz olduğudur. Kaldı ki mahkeme süreci devam ederken işten çıkartılmam ayrıca tartışma konusudur. Sözkonusu paylaşım Atatürk'e hakaret içeren bir paylaşımdan ziyade dikkatli okunduğunda Atatürk'ü övme olduğunu herkes görecektir. Resmin altındaki paylaşım okunduğunda herkesin bana hak vereceğinden şüphem yoktur. Ayrıca resim yasaklı olmayan bir resimdir ve kesinlikle fotomontaj değildir. Serveti Fünun dergisinin 1924 yılına ait kapak resmidir. Ayrıca haberde cezaevine girmemlen alakalı bir durumdan söz edilmemiştir. Olay günü gece yarısı saat 01:30'da evimden alınıp ifadem alındıktan sonra 5 gün cezaevinde kaldım. Ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldım. Hukuki süreç hala devam etmektedir. Ayrıca sosyal medya ve haber sitelerinde Atatürk ile alakalı çok daha vahim paylaşımlara bırakın tutukluluk vermeyi, takipsizlik kararı bile verilmektedir. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Türk adalet sistemine olan inancım tamdır." açıklamasında bulundu.

Editör: Wan Haber