WanHaber - Özel

İçişleri Bakanlığınca korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi bu haberi duyan vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Sokağa çıkma yasağının daha fazla uzun sürme endişesi ise vatandaşlara daha uzun vadede tüketilebilecek ürünleri tercih ettirdi.
 

ECZANE VE FIRINLAR AÇIK
İçişleri Bakanlığınca hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge valiliklere gönderildi. Gönderilen genelgede, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 31 ilde fırın ve unlu mamül ruhsatlı iş yerleri ile hastaneler ve eczaneler açık olacak. 31 ilde, tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak. Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli araçlar ve çalışanlar, sokağa çıkma yasağının dışında tutuldu.

 

VAN'DA MARKETLER DOLDU TAŞTI

Van'da bir çok market ve fırınlar vatandaşlar tarafından hınca hınç dolarken sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı. Alışveriş telaşına girenler yasak başlamadan erzak depolamanın heyecanı içerisinde olası koronavirüs salgının yayılmasına davetiye çıkardılar.


 

Editör: Wan Haber