Konu hakkında açıklamada bulunan Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu, ağız ve diş hastalıklarının toplumda yüksek oranda görülmeleri, tedavilerinin yüksek maliyette olması ve bireylerin psikolojik ve yaşam kaliteleri üzerine etkileri açısından önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, diş çürüğü nedeniyle erken diş kaybı, büyüme geriliği, konuşma gelişiminde bozukluk, okula gidememe, okulda konsantrasyon bozukluğu, kendine güven kaybı oluşabildiğine dikkat çekti.

Ovalıoğlu, “Diş hastalıklarını önlemenin ucuzluğu ve kolaylığı, teşhislerinin ve tedaviyi değerlendirmenin basitliği ise diğer halk sağlığı sorunlarına göre bu hastalıklarının olumlu yanıdır. Bu nedenle ülkemiz için de özellikle okullar aracılığıyla sunulan ağız ve diş sağlığı eğitimi ve florür desteği içeren koruyucu uygulamalar çürük oluşumunun önlenmesi bakımından çok önemlidir. Bu kapsamda tüm okullarda anasınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimize yönelik ağız diş taraması ve flor vernik uygulaması yapılacaktır. Yapılacak olan flor vernik uygulamalarının daha etkin ve daha sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için merkez ve ilçelerde görev yapan sağlık personellerimize yönelik kurumumuzda görevli diş tabipleri tarafından eğitim verildi” dedi.

Koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamasında önemli yere sahip flor vernik uygulamasına 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle başlanacağını ifade eden Ovalıoğlu, bu konuda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceğinden ümitli olduğunu söyledi.İHA

Editör: Wan Haber