WanHaber.com - Özel

Koronavirüs salgını ülke genelinde bir çok vatandaşı ekonomik anlamda büyük sıkıntı içerisine sürüklerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Konutlarında oturan vatandaşların taksit ödemelerinin erteleneceğini açıklamıştı.

Bu açıklamayla beraber TOKİ konutlarında oturan bir çok vatandaş, ekonomik anlamda biraz olsun nefes aldı. AFAD tarafından yapılan toplu konutlarda oturanlar için ise taksit ödemelerinde bir ertelemeye gidilmedi. 

VAN'DA VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Van'da AFAD'ın yapımını gerçekleştirdiği konutlarda oturan bir çok vatandaş kendilerine ödeme kolaylığı sağlanmadığından dolayı tepki gösterdi. Van'da 2011 yılında yaşanan depremin ardından AFAD tarafından bir çok konut inşa edilirken, yüzlerce aile bu konutlarda yaşamını sürdürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik zarara uğradıklarını dile getiren konut sakinleri TOKİ konutlarının taksit ödemelerinde uygulanan kolaylığın kendileri için de hayata geçirilmesi gerektiğini belirttiler. 

AFAD İL MÜDÜRÜ UÇAR, WANHABER'E KONUŞTU

Konu ile ilgili WanHaber editörlerinin bilgisine başvurduğu Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar, ödemelerin ertelenmesi noktasında şu an için kendilerine bilgi verilmediğini aktarırken, "Bu karar il müdürlükleri olarak bizim alabileceğimiz bir karar değil. AFAD Başkanlığımız tarafından ödeme kolaylığı noktasında bir çalışmanın olup olmadığı ile alakalı bize bir bilgi ulaşmadı.Türkiye'nin her yerinde AFAD'ın yaptığı konutların taksit ödemeleri şu an için devam ediyor. Ödeme kolaylığı konusunda bir karar alınırsa biz de vatandaşlarımız adına mutlu oluruz" dedi.

Editör: Wan Haber