Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği’nin ağustos ayı faaliyet raporunu açıklayan Dernek Başkanı Sabri Yıldırım, Van’da toplam 783 aileye 58 bin TL değerinde yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Van merkezde bulunan muhtaç ailelerle terör mağduru olan Şırnak’ın Cizre ilçesindeki muhtaç ailelere ay içerisinde yardım ulaştırdıklarını belirten Yıldırım, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak ağustos ayında ilimizde toplam 297 ailemize giyim, nakit para ve gıda malzemesi yardımı yaptık. Van’da yaptığımız yardım 40 bin 514 TL değerindedir. Diğer taraftan yaşanan terör olaylarından dolayı mağdur olan Cizre halkı bizden yardım talebinde buldu. Bizlerde bu talepler üzerine Van’dan bir miktar gıda, giyim ve ev eşyası yardımından bulunduk. Bu kapsamda Cizre’de toplam 486 aileye 17 bin 490 TL değerinde yardım ulaştırdık” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Yıldırım, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracaklarını da sözlerine ekledi. İHA

Editör: Wan Haber