Van merkezdeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen sünnet şölenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan da katıldı. Şölenden önce konuşan Vali Doğan, çocukların elinin silah değil, kalem, oyuncak tutması gerektiğini söyleyerek, “Çocuk demek gelecektir. Aslında bizim aradığımız gelecek, sadece bir gelecek değil, huzurlu bir gelecektir. Toplumda huzur vaadi için de polis teşkilatına ihtiyacımız vardır. Bu yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. Bu projede emeği geçen herkese ve projede yer alan aile ve çocuklarına teşekkür ediyorum. İşte çocukların aradıkları gelecek bir meslek sahibi olma geleceğidir. Çocuklar daha 8 yaşlarında, 10 yaşlarında gelecekte doktor olmak istediklerini, mühendis olmak istediklerini, polis olmak istediklerini söylüyorlar. Yani kendileri için bir gelecek arıyorlar. Herkesin bu sedayı, bu sese kulak vermesi gerekiyor. Çocukların yerleri evleridir, çocukların yerleri okullarıdır, çocukların yerleri oyun alanlarıdır. Çocuklar asla dağda olamazlar. Çocukların eline oyuncak yakışır, çocukların eline kalem yakışır, çocukların eline asla silah yakışmaz” dedi.

İki çocuğunu sünnet ettiren İlayda Yançar isimli anne de, kendilerine bu güzel mutluluğu yaşattıkları için Van Valisi’ne, Emniyet Müdürü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ve sırtlarındaki büyük bir yükün kaldırıldığını söyledi.

Sünnet şöleni, Vali Doğan’ın işadamı Sünnetçioğlu’na plaket vermesi, çocuklara çeyrek altın ve oyuncak araba hediye etmesinin ardından okunan Mevlid-i Şerif’ten sonra son buldu.

Editör: Wan Haber