WanHaber - Özel

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da koronavirüs salgını etkisini gösteriyor. Van'da vaka sayıları gün geçtikçe artarken kentteki sayının büyük bir kısmını Başkale İlçesi'nde bağlı Örmetaş Mahallesi'ndeki hastalar oluşturuyor.

VAKA SAYISI 46'YA ÇIKTI

Van Valiliği tarafından bugün yapılan açıklamada Örmetaş Mahallesi'ndeki vaka sayısının 44'e yükseldiği kaydedildi. İstanbul'dan gelen bir misafirler başlayan koronavirüs salgını mahallede bir çok kişiye yayılırken, Sağlık Bakanlığı bölgeyi özel alan olarak ilan etti.

MUHTARIN İHMALİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Örmetaş Mahalle Muhtarı Mikail Duman'ın ilk vakaları bildirmemesinden dolayı salgının yayıldığına dikkat çekerken "Bu köy bizi bayağı sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Köy muhtarı görevden alındıktan sora daha hiç bildirmediği insanların köye gelenlerin listesini yapıp bize getiriyor ama ‘Bağdat harap olduktan sonra’ bir anlamı da olmuyor” demişti.

SKANDAL İDDİA BİR TWİTTER KULLANICISINDAN GELDİ

Sosyal medya platformu Twitter'da, WanHaber'in yayınladığı haberin altına paylaşımda bulunan kullanıcı skandal bir iddia ortaya attı. Olayda sadece muhtarın ihmali olmadığına dikkat çeken kullanıcı, İstanbul'dan gelen misafirin 7 Nisan'da mahalleye giriş yaptığını, mahallenin ise 5 Nisan'da giriş çıkışa kapatıldığını iddia etti. Twitter kullanıcısı paylaşımında şu cümlelere yer verdi: "Gerçekten büyük sıkıntı. Olaya çok yönlü bakılması gerekmez mi? Muhtar olayı bildirmedi diyelim zaten 7 Nisan'da giriş yapılıyor ve 4-5 Nisan gibi giriş çıkış yasakları geliyo diğer merciler ne yaptı bunlar nasıl içeriye böyle alınıyor? Ateşle olay bitmiyo farkına varalım lütfen."

Editör: Wan Haber