Türkiye’de derinleşen ekonomi krizle birlikte birçok insan işsiz kalırken, birçoğu geçimini sağlamakta zorlanıyor. Van’da kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden çıkarılan Ahi ailesi, 4 çocuğuyla sokakta kaldı. İnşaat sektöründe çalışarak ailesinin geçimini sağlayan 4 çocuk babası Ali Ahi, iş bulamadığı gerekçesiyle ekonomik sıkıntıya düştü. Bir süre kiralarını ödeyemeyen Ahi ailesi, ev sahipleri tarafından evden çıkarıldı. Havaların soğuk olduğu bu günlerde sokakta kalan Ahi ailesi, Faqiri Teyran Parkı’nda soğukta kalıyor.


İnşaat işçisi olan ve uzun bir süredir işsiz kalan Ali Ahi, “İşsiz kaldım.  3-4 aydır faturaları ve ev kirasını ödeyemiyorum. Birçok kez valiliğe ve belediyeye gittim. Bir çözüm bulunmadı. Bu gün ev sahibi biriken kiralarını istemeye geldi. Ödeyemediğim için eşyalarımı ipotek olarak bıraktım. Bu soğukta dışarıda kaldık. Etraftan bir çözüm bulmaya çalıştım o da olmadı. Çocukların halini sizde görüyorsunuz. Zor bir durum. Çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.


 

Eşinin kısa bir süre önce başında bulunan tümör nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Ahi, eşinin soğuktan etkilendiğini ve hastalığını olumsuz etkilediğini kaydetti. Haber Erciş
 

Editör: Wan Haber