TEV-İfakat Yavuz İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, yardımcısı Zafer Coşkun, İfakat Yavuz, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güzel Bilal, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Karnı dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, ilde yaşanan deprem sonrasında tüm Türkiye’nin yaraların sarılmasında seferber olduğunu belirtti.

Vali Karaloğlu, “Bizim yardımımıza koşan hayırseverlerimizden biri de İfakat Yavuz’dur. Yakın zamanda ameliyat olmasına rağmen İstanbul’dan Van’a gelip karne heyecanını bizimle, öğrencilerimizle, velilerimizle birlikte yaşamak için gelen ve bizi İfakat hanımla buluşturan TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’a teşekkür ediyorum. Sadece okulun yapımında değil, öğretmenler için yapılan lojmanlarda da, öğrencilerimize burs verilmesinde de hep yanımızda oldular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı da, bu mutlu günlerinde tebrik ediyorum” dedi.
 

Program, Vali Karaloğlu, emekli hemşire İfakat Yavuz ve TEV Genel Müdür yardımcısı Güsel Bilal tarafından minik öğrencilere karne ve oyuncak dağıtımıyla son buldu.
 

Törenin ardından bir konuşma yapan emekli hemşire İfakat Yavuz, ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu duyguyu kelimelerle anlatmak imkansız. İnşallah bu güzel okullar, nice güzel insanlar yetiştirecek. Bu gün burada öğrencilerimle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu.
 

TEV-İfakat Yavuz İlkokulu’nda olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’da, ”Burada Emir Adıgüzel adlı bir öğrenciyle tanıştım. Bu öğrencimiz Van’da düzenlenen satranç yarışmasında il birincisi olmuş. Bunun yanında keman çalıyor. Böyle bir gencin bu okulda olması beni, İfakat Yavuz’u ve TEV’i çok mutlu etti. Vali Karaloğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

“DEPREMİ AVANTAJA ÇEVİRDİK”
Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’da Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) sadece 3 yanlış yapan ve dereceye giren Zeynep adlı öğrenciyi kutlayarak, bu başarıların depremden sonra belli bir noktaya gelmesinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Deprem sonrasında yıkılan okulların yerine iki buçuk katı dersliklerin yapıldığına dikkat çeken Coşkun, “Her ilçeye kız çocuklarımız için kız ve sağlık meslek liseleri yaptırıyoruz. Bunun yanında işitme engelliler için okul yapım çalışmalarımız var. Yine üstün zekalıların gidebileceği bilim sanat merkezimizi, işadamlarımızdan Yunus Gökçenay’ın destekleri ile yapıyoruz. Kısacası ilimizde çok güzel gelişmeler var. Depremi biz avantaja çevirdik” ifadelerini kullandı.

 

İlk defa karne heyecanını ikizleri Sudenaz Oğuz ve Muhammed Taha Oğuz ile yaşayan veli Seda Oğuz ise, “İkizlerimle beraber yoğun bir zamanı geride bıraktık. Çok güzel geçti. İnşallah seneye de bu mutluluğu beraber yaşarız. Emeği geçen herkese özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenciler ise tatile girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tatilde bol bol oyun oynayacaklarını söylediler.

Editör: Wan Haber